Alte produse

Fir polipropilena fibrilat

Firul Fibrilat polipropilena(PP) se obtine prin extrudarea granulelor de polipropilena, urmata de etirarea compozitiei. Firele fibrilate PP se prezinta sub forma de fir continuu nerasucit / rasucit, infasurat pe bobine, avand greutatea de cca 4 kg / bobina.

 • Finetea firului este de 110 dtex.
 • Mai multe culori (neutru-colorat)
 • Rezistenta in timp
Firele pot fi folosite la producerea de toroane/ sfoara de balotat, in industria cablurilor, pentru fabricarea sforilor si franghilor care au o destinatie multipla de la cea de uz general pana la aplicatii industriale.

Sfoara din polipropilena - Sfoara de balotat

Sfoara din polipropilena se obtine din toroane de PP rasucite.

Finete

 • 1000 tex (1000 m/kg)
 • 2200 tex (450 m/kg)
Se utilizeaza in agricultura (sfoara de balotat si alte aplicatii), pomicultura, viticultura, la fabricarea de franghii si parame.

Fir ignifug Arselon

Arselon este este singurul fir care are la baza polimerul poly-parafenilen1,3,4-oxa-diazol. Componentele initiale sunt acidul terephthalic (PTA), hydrazine-sulphatul and oleum, produse chimice.
Rezistenta termica crescuta permite utilizarea produselor ARSELON timp de 3 ani la temperaturi de 250 °C. Firele rezista la expunere de scurta durata la temperaturi de 400 °C fara a se topi sau a-si schimba forma (distrugerea termica incepe la temperaturi de 430 °C). La temperaturi de 430-500 °C distructia maxima este de 2%.

Se produce ca culoare galben si portocaliu, cu aditivi de protectie UV.
Gradul inalt de absorbtie a apei (identic bumbacului), expunerea buna la colorant, nivelul scazut de inflamabilitate, elasticitatea la temperaturi inalte si joase sunt factorii esentiali penru utilizarea Arselon in producerea de echipamente protectoare (costume de protectie, manusi).

Detine aprobare pentru utilizare in industria metalurgica, industria petroliera, servicii de urgenta.
Coeficientul scazut de frictiune la metal (sub 0,2) permite utilizarea tesaturilor din Arselon in compozit. Arselon detine capacitate crescuta de izolare electrica, are rezistenta crescuta la acizi si solventi, la petrol, uleiuri minerale, rezistenta medie la acizi anorganici si alcaline. Atat filamenele, cat si fibrele de Arselon sunt intens rezistente la hidroliza.

Se utilizeaza in ranforsarea produselor in industria de cauciuc, in compozit phenolic si epoxic, la filtrele de temperaturi inalte (metalurgie, ciment, asfalt), la transportul produselor textile, in industria hoteliera, la impachetare, cusut, ECHIPAMENTE DE PROTECTIE.

Geotextile netesute

Geotextilele netesute sunt paturi fibroase, cu structura tridimensionala, formate dintr-un aglomerat de fibre din monofilament polimeric, consolidate prin intertesere.
Caracteristica pentru geotextilele netesute este structura tridimensionala care la confera proprietati de filtrare - drenare foarte bune, similare cu mediile poroase naturale.

Ca compozitie sunt din poliester (P), Viscoza (V) si amestec.


Se utilizeaza in:
Constructia si reparatia drumurilor; cailor ferate, balastarea conductelor de gaz/petrol Sustinere de pereti oblici, drenaj drumuri, intarirea paturii de pamant cu scop dee baza de a asigura buna functionare a consruciilor rutiere in conditii meteo si tehnice dificile
In baza pentru linoleum si alte strucuri polimerice Baza pentru piele artificiala, pentru fata de masa din plastic, pentru linoleum
 • Latimea maxima a sulului este de 220 cm, cu o lungime de pana la 250 m pe rol
 • Permite mentinere termica, izolare fonica
 • Culoare de baza - alba
Tesaturi pentru constructii In lucrari interioare de constructii, izolarea conductelor termice
In fabricarea de incaltaminte talpici, strat incalzitor
 • culoare - negru, gri, maro
Pentru industria mobiliera Izolarea structurilor de saltea, dublura stofelor de baza, permitand mentinerea elasticitatii si formei produsului.
 • Sunt structuri non toxice, hidrorezistene, anti-mucegai, nonoxidante, non alergogene
 • Culori disponibile - alb, negru, gri

Produse

Contact

Bel-Fil S.R.L.
Str. Stupinelor nr. 33 A, Hala 9,
Tomesti, Iasi - Romania

Mobil: 0745-594500
Mobil: 0755-097022
Tel/Fax: 0232-221209
E-mail: office@belfil.ro